Bacteriofagen therapie

Patiënten bezoeken Georgië van over de hele wereld om antibioticaresistente infecties te bestrijden met de unieke bacteriofagen welke het Eliava Instituut te bieden heeft.

Bacteriofagen therapie is een levensvatbare alternatieve behandeling voor bacteriële infecties en is bijzonder nuttig in geval van chronische en antibioticaresistente infecties. Bacteriofaagtherapie is het gebruik maken van goede virussen (bacteriële virussen) om antibioticaresistente bacteriën te vernietigen.
Bacteriën zoals MRSA, ESBL en CRE en VRE zijn superbacteriën die inmiddels de enge realiteit van de wereld van vandaag zijn geworden en met bacteriofagen bestreden kunnen worden.

Aangezien de bacteriofaag een van nature voorkomend organisme is, heeft de faag het vermogen zich aan te passen aan veranderende antibioticaresistentie. Omdat de faag het natuurlijke roofdier van bacteriën is, zijn er grote kansen om "nieuwe" bacteriofagen tegen resistente bacteriën te ontdekken.

Het G. Eliava Instituut voor Bacteriofaag, Microbiologie en Virologie in Tbilisi, Georgië is een van de wereldleiders in onderzoek naar faagtherapie en heeft een ongekende verzameling bacteriofagen die kunnen worden gebruikt voor het ontwikkelen van op maat gemaakte faagbereidingen.

Het Eliava Phage Therapy Center is een van de weinige centra in de wereld die zich toelegt op bacteriofaag therapie. Het maakt deel uit van het Eliava Institute of Bacteriophages, Microbiology and Virology, een onderzoeksfaciliteit met een brede ervaring in wetenschap en toepassingen van bacteriofagen sinds 1923. Het Eliava Phage Therapy Centre heeft specialisten op het gebied van kindergeneeskunde, interne geneeskunde, urologie, gynaecologie en biedt ambulante chirurgische consulten, waarvan de behandelingsstrategieën het gebruik van bacteriofaag als de hoeksteen van complexe medische dienstverlening benadrukken.

Faagbereidingen worden door het Eliava instituut gemaakt uit een selectie van bacteriofagen met een breed spectrum van activiteit tegen de specifieke ziekteverwekkende bacteriën.


Bacteriofagen behandeling Polen

Het is vaak mogelijk om ook in Polen behandeld te worden met bacteriofagen. De mogelijkheden zijn echter beperkter dan in Georgië. Er zijn ook voordelen, de reis is minder belastend en de kosten zijn lager. De behandeling is vindt plaats bij het Ludwik Hirszfeld institute of immunology and experimental therapy welke gelegen is in de stad Wroclaw in polen. Bij de stad ligt een vliegveld welke makkelijk bereikbaar is vanaf het vliegveld in Eindhoven, Nederland. De vlucht duurt ongeveer 1,5 uur. Een reis met de auto is ook mogelijk en vaak haalbaar in 8 uur reizen. Het instituut is bereikbaar door te klikken op deze link . Onze organisatie biedt momenteel geen ondersteuning voor reizen naar Polen.

Onderstaand filmpje is informatief en betreft een lezing over bacteriofagen en het gebruik als antibacteriële strategie.